top of page
375205-2_le-pont-de-claies-de-laforet-est-installe-_vresse_sur_semois_wandelen_in_de_arden

Activiteiten

Het vakantieverblijf zal u zeker de nodige rust en ontspanning bieden. Wilt u toch uw vakantie actiever doorbrengen dan zijn er tal van mogelijkheden.

Hieronder een greep uit de eindeloze mogelijkheden te Rochehaut, Bouillon, Alle-Sur-Semois, Vresse-Sur-Semois... op enkele kilometers van het huis.

Toch liever thuis blijven?

Vissen vanuit uw tuin

U hoeft zelfs de eigendom niet te verlaten om te vissen. Vis vanuit uw comfortable omgeving, vis vanuit de tuin.
Eigen vismateriaal is te voorzien, een visvergunning is noodzakelijk en kan gemakkelijk online aangevraagd worden voor een kleine vergoeding.

Voor alle niveaus

Wandelingen

'Les échelles de Rochehaut' is frans voor 'de ladderwandeling van Rochehaut'. Het zou één van de spectaculairste wandelingen van België zijn. Tijdens de spectaculaire, steile afdaling naar de Semois, word je getrakteerd op prachtige panorama’s. Er zijn talloze andere wandelingen in de omgeving te ontdekken...

Klassiek of elektrisch

Mountainbiketochten VTT

Het domein van Rochehaut biedt je uitgestippelde wandelingen of elektrische mountainbiketochten aan.

Voor meer informatie kan je terecht bij de receptie van Auberge de la ferme te Rochehaut

Afvaart van de Semois

Kajak

Afvaart van de Semois per kajak! Om de schoonheid en de authenticiteit van de Ardense landschappen te ontdekken, moet u in de natuur zijn. Laat u per kajak meedrijven door de vallei van de Semois. Kajakken is de beste manier om de Semois te verkennen, samen met vrienden of familie. Sfeer en gezelligheid gegarandeerd!

Kajak, kanoën, paddles en pedalo’s in Bouillon; alleen, met het gezin of als een teambuilding.

Vanop een treintje

Dierenpark & Landbouwmuseum Rochehaut

Het dierenpark ''Entre Ferme & Forêt  aan de ingang van Rochehaut herbergt een veertigtal diersoorten: boerderijdieren, wild uit de bossen en meer exotische en originele soorten.

Of 'Le P’tit Parc-Loisirs' met speelplein en miniboerderij op de heuvel van Rochehaut.

Een aanrader als u van exotische dieren houdt

Zoo, Dierenpark Bouillon

Van wie zijn die pluimen? Waarom deze hoorns? Van wie is die kreet?

Midden in het park … dieren van hier en elders. Maar kent u ze wel allemaal?
Laat u meevoeren door de boeiende dierenwereld en maak kennis met meer dan 500 dieren en 90 diersoorten van heinde en verre.

De Amerikaanse bizon - biologische productie 

Bison Range

Tijdens de zomermaanden ontvangen zij u in hun toeristisch centrum, waar we tijdens een rondleiding met wagentjes met plezier antwoord geven op al uw vragen over de Amerikaanse bizon en zijn geschiedenis.

Proef (en koop) van vlees vol smaak met uitzonderlijke voedingskwaliteiten. Met een biologisch certificaat en 100% natuurlijke voeding.

Kasteel, Roofvogelshow, Schattenjacht, Fakkeltochten, Tentoonstellingen...

Het kasteel van Bouillon

Het kasteel van Bouillon is één van de oudste feodale overblijfselen van België. Als aanvulling op haar historische rijkdom, gevoed door de legendarische Godfried van Bouillon, is een bezoek aan de oude hertogelijke stad veel meer dan een sprong in de tijd. Laat je meevoeren door de herinnering aan ridders en verrassen door de dans van de roofvogels in open lucht. Twee tentoonstellingen tonen je deze roofdieren en de evolutie van het schrijven vanaf de middeleeuwen tot de tijd van nu.

RécréAlle

Recreatiecentrum voor families & kinderen

Wilt u van een ontspannende dag genieten ? Wilt u een sportieve of ludieke activiteit beoefenen in de Belgische ardennen ?
Stel zelf je programma samen en combineer kano/kayak op de Semois, baden, mountainbiken, segway rijden, muurklimmen, electrische quads rijden, mini golven, bowlen,trampoline,....
Met de familie of in groep, geniet van een prachtige dag bij "Récréalle" !

La Fange de l'Abîme, la Hulle - Tibautiène - Ry de Bîves - Vis Prés - la Houille

De biodiversiteit van Wallonie

Natuurgebied in het massief van "La Croix-Scaille". Karakteristieke flora typerend voor veenachtige en zure gronden. Wetenschappelijke wandeling. Andere natuurreservaten : la Hulle - Tibautiène - Ry de Bîves - Vis Prés - la Houille

De dorstigen te drinken geven - de hongerigen te eten geven.

Restaurants & Cafés

Voor de fijnproevers vindt u zeker het restaurant dat bij u past (oa. overheerlijke wildmenu’s tijdens het jachtseizoen). Natuurlijk mogen de leuke cafeetjes en tavernes niet vergeten worden!

Kwalitiatief, super lekker en aan de beste prijs

Regionale producten & Wild

Rundvlees van het ras "Bleu Blanc Belge", Gourmet, Steengrill, Fondue, kip aan het spit,Vers wild uit de regio

bottom of page